fredag 25. april 2014

Pinnsvin og grevling

Vi traff på 2 søte små pinnsvin i fjor som hadde slått seg ned i låve. Jeg hadde vel ikke sett pinnsvin så nært før så det var ganske gøy. Og de var jo så søte.

Det var en stor og en liten, om det var mor og barn er vanskelig å si.
Vi fikk også holdt dem. De krøllet seg sammen med ett vi nærmet oss, men etter de hadde vært litt i hånda stakk de nesa frem. De er ganske så spisse disse piggene. Selv gjennom den tykke hansken kjente jeg at det stakk. Men det var litt av en opplevelse likevel. Nå har de flyttet fra låven så vi ser de nok ikke mere igjen.
Så må jeg bare legge inn dette bildet av grevlingen. Bildet er tatt klokka 12 på natta og har elendig kvalitet. Men det var gøy å bare få dokumentert at jeg har funne grevlingen. Jeg mata den godt med jordbær og hver natt hadde han vært å forsynt seg. I år skal jeg sette meg ved steinen igjen og prøve meg med litt mere lys rundt, og dra ut på sommeren når det er lyst omtrent hele natta. Men jeg må jo si at det var et lite kick da den kom løpende for jeg var jo usikker på om det var grevling under der eller ikke. Får det kunne jo vært andre dyr som spiste bærene.. Den var ganske vâr på oss, vi var jo ikke så mange meter unna den og ikke satt vi i telt. Men vi passa godt på vindretning og beveget oss ikke. Den titta frem tre ganger før den forsvant inn og ikke kom ut igjen.


Monica

4 kommentarer:

  1. Så søte de var. Ser en sjelden gang utenfor blokka vår

    SvarSlett
  2. Jeg har aldri sett en tidligere og ikke etter jeg fikk tatt disse bildene. Men det var jo veldig kjekt for oss at de hadde tatt boplass i en låve. Lettere å finne dem :-) Og det var gøy å holde, kjenne hvor skarpe pigger egentlig er, som tusen spisse nåler. Og så søte de var da nesetippen nysgjerrig titta frem. De løper jo ikke akkurat så fort så er ikke vanskelig å få tak på, men for all del, bruk tykke hansker :-)

    SvarSlett
  3. Hei ! Her har du fått bilder av to arter som jeg også ønsker meg på minnebrikka :) /Brit

    SvarSlett